MBOG Beroepsvereniging

De basis van de orthomoleculaire geneeskunde is balans brengen op een natuurlijke gezonde manier in het lichaam en dat is ook het principe van waaruit ik werk. Verder heb ik me verdiept in de voedingsleer en de invloed van voeding en beweging op lichaam en geest.

Meer over mijzelf :   http://maxmedical.nl/index.php/ans-hoogen-therapeut/

Specialist in chronische gezondheid

Link voor zorgvergoeding orthomoleculair consult

De term ‘orthomoleculair’ werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling; de enige met 2 NOBEL-prijzen. Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en orthomoleculair staat voor: de moleculen betreffende. In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er naar met stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken volgens biochemische werkingsmechanismes en principes.In 1988 opgericht als Nederlands, eerste, enige orthomoleculaire beroepsvereniging, en maakt zich sinds dien sterk voor hoogwaardige artsen en  Hbo+ therapeuten én opleidingen in de orthomoleculaire geneeskunde. Anno nu komen daar steeds meer complementaire, integrale wetenschappelijke disciplines bij zoals bijvoorbeeld DNA onderzoek, Psycho-Neuro-Immunologie en microbioomanalyses

De MBOG is een grote, professioneel georganiseerde beroepsvereniging in de complementaire, integrale zorg en behartigt de belangen van honderden artsen en hoogwaardige therapeuten die werken aan chronische gezondheid.MBOG_Beroepsvereniging

De Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde is een beroepsvereniging die zich als voornaamste doelen stelt:

  • Het bevorderen van de deskundige uitoefening van de Orthomoleculaire Geneeskunde.
  • Het bekendheid geven aan de Orthomoleculaire Geneeskunde.
  • Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de Orthomoleculaire Geneeskunde.
  • Het dienen van de maatschappij en beroepsbelangen van de leden van de vereniging.

In 2020 is het Patienten Platform Orthomoleculaire Geneeskunde Nederland opgericht!

Binnenkort kunt u via deze patienten belangen stichting uw vragen stellen, informatie inwinnen en uw belangen als orthomoleculaire client dan wel patient laten behartigen.