Gezond bedrijf

Winst voor bedrijven een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim.

Met name het laatste wordt steeds belangrijker, omdat de nieuwe Ziektewet bedrijven financieel meer verantwoordelijk maakt voor zieke werknemers. Genoeg aanleiding dus om hier samen met je personeel mee aan de slag te gaan.

Maak preventieve gezondheidszorg bespreekbaar voor je personeel.

In een minuut tijd een volledig beeld van zijn of haar gezondheid.

Een gezondheidscheck met de Body Analyst is een soort van APK voor je personeel. Hij laat je werknemers zien hoe hun gezondheid ervoor staat, zodat zij tijdig kunnen inspelen op eventuele toekomstige problemen.


Uit onderzoek komt naar voren dat veel werknemers behoefte hebben aan een dergelijke check, terwijl werkgevers deze relatief weinig aanbieden.
Belangrijk is wel dat de gezondheidscheck niet verplicht is en alleen de werknemer de resultaten kan inzien.

De Body Analyst geeft buiten de voedingstips ook nog life style en sport advies. Kortom een compleet plaatje zodat er een win win situatie ontstaat.

Op locatie orthomoleculair

Body Analyst advies

Op afspraak vanaf 5 personen per persoon 25 minuten.
Tarief Body Analyst op lokatie:
 5 personen  250 euro
10 personen 475 euro
20 personen 900 euro
Reiskosten boven 10 km  –  0,20 p km

Wilt u meer weten over een eventuele samenwerking voor een gezonde werksfeer ook bij u op de werkvloer?

Meer info: Ans van den Hoogen M: 0620584266

Hieronder staan een aantal tips die van toepassing zouden kunnen zijn.

  1. Maak een gezonde hap vanzelfsprekend. In veel bedrijfskantines worden werknemers onbewust in de verleiding gebracht.
    Daardoor zijn ze sneller geneigd om te kiezen voor ongezond voedsel.
    Denk aan kroketten die volop in het zicht staan of een vette omelet met kaas die regelmatig in de aanbieding is. Overleg met je cateraar hoe je hier verandering in kunt brengen, zodat het vanzelfsprekender is om te kiezen voor een gezonde hap.
  2. Onderbreek zittend werk Meer en meer onderzoeken wijzen erop dat langdurig zitten slecht is voor de gezondheid. Dat geldt ook voor mensen die voldoende bewegen. Het is daarom een goed idee om werknemers zo veel mogelijk uit hun stoel te krijgen.
  3. Laat werknemers meer traplopen. Als je werknemers vaker de trap nemen, werken ze op een laagdrempelige manier aan hun gezondheid.
  4. Stimuleer lunchwandelingen. Een lunchwandeling kost niets, maar zorgt wel voor de broodnodige beweging. Volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen is het namelijk belangrijk dat mensen iedere dag 30 minuten matig intensief bewegen. Als je zelf het goede voorbeeld geeft, maak je het voor werknemers gemakkelijker om te volgen. Daarnaast kun je afspreken om met de hele afdeling te gaan lunchwandelen.

Een zieke werknemer?
Verzuim van personeel betekent vaak extra administratie, organisatie en kosten. Je wilt natuurlijk het liefst dat medewerkers zo snel mogelijk weer aan de slag gaan.