Gezondheidadvies

Snel resultaat met de juiste begeleiding!                                                                                                                                                         Tijdens het intake gesprek wordt er gekeken wat voor u belangrijk is. U krijgt dan ook altijd persoonlijk advies.

Wil jij voorgoed van die kilo’s af?

  • Er zijn een aantal manieren om op het juiste gewicht te komen of te blijven:
    Door andere soort calorieën aan te bieden (minderen) in de hoeveelheid voeding per dag, het lichaam krijgt dan minder energie aangeboden. Advies wordt gegeven door uw Maxuvite coach.
  • Door meer te bewegen/vibratie training, massage work out, het lichaam zal hierdoor meer energie gaan verbruiken. Of een combinatie van bovengenoemde.
  • Suppleties, die het vet uit de voeding halen zodat het verbruikt kan worden als energie, en zo niet opgeslagen wordt in het lichaam. Of door de lichaamstemperatuur licht te verhogen net als bij EMS infra pads, massage work out waardoor vet verbrand wordt.

Een combinatie van het bovengenoemde (verminderen) veranderen in toevoer van voeding en het verhogen van het energieverbruik is de beste methode voor een goed resultaat. Een gemiddelde vrouw heeft per dag ca. 1800 kcal nodig en een gemiddelde man ca. 2400 kcal om de noodzakelijke lichaam proporties in stand te houden (spieren, hersenen, organen, enz).

Calorieën

Deze calorieën worden zoals we weten door middel van voeding opgenomen. De waarde van één kilogram lichaamsvet bevat 7000 kcal, lichaamsvet kan enkel en alleen verdwijnen door middel van verbranding. Met dit gegeven kunnen we op weg naar onze doelstelling.

Vetten

Vetten liggen als het ware in ons lichaam opgeslagen als reservevoedsel voor schaarse tijden. Deze schaarste gaan we zelf creëren door te snijden in onze energietoevoer. In stappen gaan we de energietoevoer verminderen tot ca. 1250 kcal per dag voor vrouwen en ca. 1600 kcal per dag voor mannen (afhankelijk van de situatie kan dit anders zijn).

In combinatie met een verhoogd sport-/activiteitenpatroon kunnen we het lichaam dus dwingen om ca. 1 kilogram van dit reserve vet per week te verbranden.

Belangrijk om te weten is dat spieren meer kcal verbranden dan vet. EMS infra pads met Vibratie training / Massage in combinatie met afslanken heeft dus grote voordelen. Buiten het vergroten van de spiermassa en verhogen van de verbranding zal ook de spiertonus (spanning) toenemen, waardoor we een strakker spierkorset krijgen en een betere lichaamshouding. Spieren houden ons lichaam overeind. Zij zijn in grote mate verantwoordelijk voor het uiterlijk van ons lichaam. Een strak spierkorset doet de vormen mooier uitkomen. Kortom, het geeft uiteindelijk een mooier lichaam.

Wanneer verbranden we nu vet?

Er zijn verschillende niveaus waarop we kunnen trainen. Wanneer we trainen voor vetverbranding is het belangrijk dat we ook echt vet verbranden en geen koolhydraten of in het ergste geval spiereiwitten. Om onze vetreserves aan te spreken kunnen we het beste trainen op een laag niveau. We noemen dit een lage intensiteit. Een goede leidraad voor het juiste trainingstempo is onze ademhaling. Als we met bepaalde oefeningen bezig zijn is het niet de bedoeling dat u buiten adem raakt, maar dat u gewoon met uw buurman of buurvrouw kunt blijven praten.

Wanneer we trainen op een massage kantelplaat of op fietsen, steppers, loopbanden, of gewoon buiten joggen kunnen we als richtlijn gebruik maken van onze hartslag. Deze hartslag kunnen we meten via een borstband of via handgrepen op het cardio-toestel welke het hartslagniveau weergeven. Het toestel zal zijn weerstand laten variëren afhankelijk van de gemeten hartslag van de desbetreffende persoon. Deze hartslag-frequentie is aan leeftijd gebonden. In onderstaande tabel vindt u een overzicht betreffende de Hartritme Zone die voor u van toepassing is.

Hartritme Zone

Deze Hartritme Zone kent een boven- en ondergrens waar u tussen moet blijven. Op de ondergrens werkt u met 60% van uw maximale hartslag en bij de bovengrens werkt u met 70% van u maximale hartslag. Hebt u nog niet eerder getraind, dan start uw op de ondergrens. De cardio-toestellen waar u tijdens de workout mee gaat werken stellen deze hartslag-frequentie automatisch in wanneer uw leeftijd en gewicht in de display wordt ingevoerd.

De maximale hartslag voor een ongeboren persoon bedraagt 220 Bpm (slagen per minuut):

220 Bpm – leeftijd 52 = 168 Hrt. max. (hart rate max). Dit is dus de maximale verantwoorde hartslagbelasting en tevens dus ook onze basis voor berekening van uw doelstelling.

Doelstelling 1
Vetverbranding / Revalidatie
168 x 65/70 % = Zone 109 tot 117 Bpm
Brandstofkeuze van het lichaam is in deze zone reserve-energie. Dus VET!

Doelstelling 2
Kracht / Conditie / Tonisering spierstelsel.
168 x 80/85 % = Zone 134 tot 143 Bpm
Brandstofkeuze van het lichaam is in deze zone koolhydraten. Dus SUIKERS!!!

Energiewaarden per 1 gram:
1 gram koolhydraten 4 kcal
1 gram eiwitten 4 kcal
1 gram alcohol 7 kcal
1 gram vet 9 kcal